1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ 2010

από: http://www.mountainrunning.gr/greece.php?id=33

1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ 2010

13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Προκήρυξη 1ου Oρεινού Αγωνα Κισσάβου 2010 του Ε.Ο.Σ.Λάρισας με τη συμμετοχή της Νομαρχίας Λάρισας.
ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΙΣΣΑΒΟΣ 34 χιλιομέτρων
Ο Αγώνας

Ο 1ος ορεινός αγώνας με την επωνυμία ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΙΣΣΑΒΟΣ 2010» απόστασης 34 χλμ θα πραγματοποιηθεί στον ΚΙΣΣΑΒΟ στις 13 Ιουνίου του 2010.
Αναλυτική περιγραφή Διαδρομής
Η διαδρομή ξεκινά από το Στόμιο. Στο Στόμιο φτάνουμε από Λάρισα, μέσω Τεμπών, πριν από τη γέφυρα του Πηνειού κάνουμε δεξιά. Από Θες/κη μετά τη γέφυρα κάνουμε αριστερά. Απόσταση 12 χιλ.
ΣΤΟΜΙΟ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ε.Ο.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ (10 ΧΙΛ)

Ο αγώνας ξεκινά μέσα από το παραλιακό χωριό Στόμιο για 1 χιλ ασφάλτινης διαδρομής. Συναντά αγροτικό δρόμο, μήκους 800μ.Στη συνέχεια συναντάμε το μονοπάτι αριστερά. Ανάμεσα από μια αγροικία και μια αποθήκη ανηφορίζουμε ΝΔ. Σε λίγο συναντάμε άλλο αγροτικό δρόμο όπου ακριβώς απέναντι αρχίζει η διαδρομή μέσα στο δάσος. Στη συνέχεια φτάνουμε στο δρόμο Σπηλιάς-Καρύτσας. Εκεί βρίσκουμε το πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού. Διασχίζουμε το δρόμο ανηφορίζοντας, βρίσκουμε βρύση με ποτίστρα και λίγο πιο πάνω συναντάμε το δρόμο που βγάζει στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ.(υψ 1604 μ).στο σημείο αυτό θα’ναι ο βασικός σταθμός ανεφοδιασμού. Έχουμε διανύσει 10 χιλ. με υψομετρική διαφορά 1600


ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ε.Ο.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ –ΣΠΗΛΙΑ( 5 ΧΙΛ)
Κατηφορίζουμε για το χωριό Σπηλιά μέσα από σηματοδοτημένο μονοπάτι Ο2. Τελειώνοντας το μονοπάτι ακολουθούμε για λίγο ασφαλτοστρωμένο δρόμο ως τη πλατεία του χωριού σε υψ.850 μ. Εκεί θα βρίσκεται ο τρίτος σταθμός. Έχουμε διανύσει 15 χιλ με υψομετρική διαφορά 754μ.

ΣΠΗΛΙΑ-ΣΥΝΑΧΟΒΡΥΣΗ-ΚΟΡΥΦΗ ΠΡ.ΗΛΙΑ (6 ΧΙΛ)
Παίρνουμε το δρόμο δίπλα από την εκκλησία που μας βγάζει πάνω από το χωριό. Προχωράμε έχοντας αριστερά μας το ρέμα. Συνεχίζουμε μέσα σε δάσος με οξιές και έλατα. Στη πορεία φτάνουμε σε ξέφωτο. Εκεί στρίβουμε αριστερά, θέση «τράπεζος». Είμαστε στο μονοπάτι Ο2.Ανηφορίζουμε ως τη κορυφή του Κισσάβου Πρ. Ηλία 1978μ υψ.(τέταρτος σταθμός ).21 Χιλ.

ΚΟΡΥΦΗ ΠΡ.ΗΛΙΑ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ε.Ο.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ.(3 ΧΙΛ)
Κατηφορίζουμε προς το κτίριο του ΟΤΕ και στην συνέχεια ακολουθούμε το μονοπάτι για το καταφύγιο του ΕΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. Σύνολο διαδρομής 24 χιλ.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ε.Ο.Σ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΣΤΟΜΙΟ (10 ΧΙΛ)
Είμαστε στο ίδιο μονοπάτι από όπου ξεκινήσαμε. Στόμιο-Καταφύγιο. 34 Χιλ.
Τερματίζουμε στη παραλία.


Πίνακας χιλιομετρικών αποστάσεων
Πίνακες χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 3 χιλιόμετρα καθώς επίσης και σε κάθε σταθμό ανεφοδιασμού και ελέγχου.
Στα τελευταία 5 χιλιόμετρα θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση ανά χιλιόμετρο.

Γράφημα υψομετρικού προφίλ
Το γράφημα υψομετρικού προφίλ θα είναι έτοιμο μέχρι 20 Μαρτίου

Χάρτης διαδρομής
Ο χάρτης της διαδρομής θα είναι αποτυπωμένος στο Google earth καθώς και θα υπάρχει και σε έντυπο υλικό που θα μοιραστεί στους αθλητές.


Κ α ν ο ν ι σ μ ο ί

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στον 1ο ορεινό αγώνα ΚΙΣΣΑΒΟΥ 34 χλμ με την επωνυμία «1 ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ » έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, άνδρες και γυναίκες κάτοικοι Ελλάδος ή εξωτερικού.

Κατηγορίες
Οι κατηγορίες του αγώνα είναι δύο,
• Κατηγορία ανδρών : άνω των 18 ετών
• Κατηγορία γυναικών: άνω των 18 ετών


Αριθμοί αθλητών
Ο κάθε αθλητής και αθλήτρια οφείλει να φέρει το νούμερο του αγώνα της διοργάνωσης σε διακριτή εμφανή θέση στο μπροστινό μέρος και στο ύψος του κορμού (από τη μέση μέχρι το στήθος). Αθλητής που τρέχει χωρίς νούμερο δεν δικαιούται τροφοδοσία και υδροδοσία από τους σταθμούς υποστήριξης και αποβάλλεται από τη διοργάνωση.
Στο νούμερο κάθε αθλητή αναφέρεται το όνομα και το επώνυμο καθώς επίσης δύναται να αναφέρονται οι διοργανωτές και χορηγοί του αγώνα.

Σήμανση διαδρομής
Η διαδρομή των αγώνων θα είναι πλήρως και εμφανώς σημαδεμένη (κυρίως στις διασταυρώσεις) και μεγάλη έγχρωμη κορδέλα μήκους ενός μέτρου, θα καθορίζουν τη διαδρομή και θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες από την εκκίνηση έως τον τερματισμό.
Σε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού θα υπάρχουν και δείκτες, οι οποίοι θα δίνουν πληροφορίες και για την κατεύθυνση της διαδρομής.
Εξωτερική βοήθεια
Απαγορεύεται κάθε μορφής εξωτερικής βοήθεια (που έχει σκοπό την προώθηση αθλητή) σε αθλητές και αθλήτριες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε αθλητής που δέχεται εξωτερική βοήθεια με δόλο και σκοπιμότητα θα ακυρώνεται από τη διοργάνωση.

Εξοπλισμός
Υποχρεωτικός εξοπλισμός δεν καθορίζεται από τη διοργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές τρέχουν με τον εξοπλισμό και τα υλικά που επιθυμούν και ανεφοδιάζονται από τη διοργάνωση στα σημεία ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας.
Από τη διοργάνωση συνιστάται ο πιο κάτω εξοπλισμός:
• Αθλητικά trail running παπούτσια,
• Τεχνικά ρούχα δρόμου,
• Καπέλο ή μπαντάνα για τον ήλιο
• Μικρό σακίδιο πλάτης με υδροδοχείο μισού λίτρου,
• Ενεργειακές μπάρες,
• Ελαστικό επίδεσμο

Απορρίμματα
Όλοι οι αθλητές / αθλήτριες που συμμετέχουν στον αγώνα, καθώς και τα στελέχη της διοργάνωσης οφείλουν να διατηρούν τους χώρους και το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Από τη διοργάνωση προβλέπονται σακούλες και καλάθια απορριμμάτων σε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού και ελέγχου. Μετά τη λήξη του αγώνα όλες οι σακούλες και καλάθια απορριμμάτων θα απομακρύνονται από τη διοργάνωση.


Σταθμοί τροφοδοσίας

Κατά τη διάρκεια του αγώνα «ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ » θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας . Στους σταθμούς τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού θα παρέχονται σε όλους τους αθλητές/τριες τα πιο κάτω:
• Νερό και ισοτονικά ποτά
• Αλμυρά σνακ και ξηροί καρποί…

Σταθμοί ελέγχου
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν 6 σταθμοί ελέγχου σε σταθμούς και κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης.

Ενστάσεις
Κάθε αθλητής και αθλήτρια έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση που αφορά τη δική του συμμετοχή του, την πορεία του και το τελικό αποτέλεσμα του στην διοργάνωση.

Ασφάλεια
Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση υγείας (συνημμένη φόρμα) στη γραμματεία της διοργάνωσης του αγώνα κατά την διαπίστευσή τους.

Τροποποίηση διαδρομής
Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει, (μειώσει, αυξήσει, αλλάξει) μέρος της διαδρομής, όταν οι καιρικές ή άλλες συνθήκες το επιβάλλουν για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές το αργότερα μια εβδομάδα πριν την έναρξη του αγώνα..

Χρηματικά έπαθλα
Χρηματικά έπαθλα στον αγώνα «ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ » δεν θα υπάρχουν.

Κύπελλα, μετάλλια, διπλώματα

Στους τρεις πρώτους νικητές ανδρών και γυναικών θα δοθούν κύπελα. Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν έγκαιρα τον αγώνα μέσα στους προκαθορισμένους χρόνους.

Αστική ευθύνη
Η διοργάνωση θα έχει ασφαλίσει όλους τους συμμετέχοντες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αστική ευθύνη έναντι τρίτων.

Τροποποίηση κανονισμών
Η διοργάνωση δύναται να κάνει τροποποίηση των κανονισμών και να την ανακοινώσει στους ενδιαφερόμενους το αργότερα μέχρι και μια εβδομάδα πριν την έναρξη του αγώνα.

Συμμετέχοντες επόμενου αγώνα
Λίστα με τους συμμετέχοντες θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και θα ενημερώνεται τακτικά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εγγραφές στον αγώνα.


Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΩΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΟΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝΕ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

www.eoslarissa.gr

από της 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2410-535097 2410-533886 FAX 2410-535097 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ/ΤΕΤΑΡΤΗ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.00 - 22.00

ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΒΗΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΤΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ :Σκαρλάτου Σούτσου 11 Τ.κ 41222