Ρεκόρ σε χρόνους και συμμετοχές στα Νάματα, Καλαμπούκας, Παπουνίδου οι νικητές


αναδημοσίευση από: http://www.runningnews.gr/?id=7648&parent=home

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη στο Όρος Άσκιο (Σινιάτσικο) Νομού Κοζάνης, ο 3oς Ορεινός Αγώνας Ναμάτων μήκους 19,050 χλμ. Η μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών προσέλκυσε πλήθος κόσμου κι έτσι 150 αθλητές απ´τους 200 που δήλωσαν, ανάμεσά τους και κορυφαίοι του αθλήματος, από όλα τα μέρη της Ελλάδας έδωσαν το παρόν και έμειναν ενθουσιασμένοι. Διοργανωτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Ασκίου, το Τοπικό Συμβούλιο Ναμάτων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ναμάτων.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές, αν και δεν έλλειψε η υγρασία. Φανταστική η προσπάθεια των παιδιών, που από τις 6.00 το πρωί ανεβήκανε στη κορυφή του βουνού φορτωμένα στους ώμους με νερά και ισοτονικά και περιμένανε τους αθλητές σε δύο σταθμούς στα 1850 και στα 2111 μέτρα. Στον αγώνα υπήρχαν χιλιομετρικές ενδείξεις και πολύ καλή σήμανση, και δεν υπήρξαν προβλήματα, αν εξαιρέσουμε τη λάθος διαδρομή που πήραν στο πρώτο χιλιόμετρο οι πρώτοι λόγω του γρήγορου ξεκινήματος. Η διαδρομή ήταν υπέροχη, πολύς κόσμος περίμενε τους αθλητές, ενώ οι Διασώστες έκαναν άριστη δουλειά.

Νικητής τερμάτισε στον αγώνα ο Χάρης Καλαμπούκας (φωτο) που με 1:47:30 συνέτριψε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Κωστόπουλος με 1:52:07. Ακολούθησε ο Νίκος Καλοφύρης 1:48:02 δεύτερος, και ο Νίκος Κωστόπουλος τρίτος με 1:50:02. Νικήτρια στις γυναίκες η Ναταλία Παπουνίδου (φωτο κατω) 2:15:06, με δεύτερη τη Μαρία Πουλουπάτη (κάτοχος του ρεκόρ γυναικών με 2:03:42) 2:18:27 και τρίτη τη Βίκυ Καρπούζα 2:25:02. Το ρεκόρ του Καλαμπούκα όμως δεν ήταν το μοναδικό, καθώς με 44:47 ο Νίκος Καλοφύρης ανέβηκε πρώτος στα 2111 μέτρα της κορυφής και πήρε το κύπελλο για το πέρασμα της γρηγορότερης ανάβασης, ενώ έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε επίσης ο Κωστόπουλος με 51:28.

Ο επίλογος γράφτηκε με την ωραία δεξίωση που παρατέθηκε στους αθλητές στη πλατεία του χωριού.

Ανταπόκριση για το RunningNews.gr: Κώστας Μπέλλας

Σύντομα θα ακολουθήσει βίντεο από τον αγώνα.