Ο αγώνας Ναμάτων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning 2011

HELLENIC SKYRUNNING ASSOCIATION- http://www.hsra.gr/

Για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα διοργανώνεται ένα πρωτάθλημα Skyrunning, ένας κύκλος αγώνων που υποστηρίζεται από την International Skyrunning Association και έχουν ορισμένα κοινά γνωρίσματα.

Το 2011 θα είναι μια πιλοτική χρονιά, με το πρωτάθλημα να λαμβάνει χώρα σε 4 πανέμορφους προορισμούς και έχοντας ως γνώμονα την προώθηση και ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος.

1ο Πρωτάθλημα Skyrunning 2011

29 Μαΐου 2011--- Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας

Γκούρα Κορινθίας / www.zccr.gr

Την αυλαία ανοίγει η Ζήρεια με τον αγώνα Zir ia Cross Country Skyrace(R) στις 29 Μαΐου. Πρόκειται για ένα δύσκολο αγώνα 38χλμ και 3050 μέτρων υψομετρικής διαφοράς στην Ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα στο χωριό Γκούρα. Εδώ θα μετρήσει η ένταση, το σθένος η ψυχική και σωματική δύναμη των αθλητών, μιας και θα χρειαστεί να ανέβουν δύο φορές τοβουνό σε δύσβατα ορειβατικά μονοπάτια. Ο αγώνας ανήκει στο επίσημοκαλεντάρι της International Skyrunning Association.

12 Ιουνίου 2011--- Κάθετο Χιλιόμετρο Γερανείων

Λουτράκι Κορινθίας

Δύο εβδομάδες μετά, στις 11 Ιουνίου, το αγωνιστικό ενδιαφέρον
στρέφεται στα Γεράνεια Όρη στο Λουτράκι. Εκεί διοργανώνεται το πρώτο Vertical Kilometer(R) στη χώρα μας, ένας αγώνας έκρηξης, ταχύτητας και δύναμης με εκκίνηση την παραλία του Λουτρακίου και τερματισμό μετά από μόλις 5χλμ στα 1000μ. υψόμετρο. Η θέα του Κορινθιακού Κόλπου από το καταπράσινο οροπέδιο του τερματισμού, θα ανταμείψει όλη την προσπάθεια και την κούρασή της!

07 Αυγούστου 2011--- Ορεινός Αγώνας Ναμάτων,

Νάματα Κοζάνης /www.siniatsiko.blogspot.com

Σειρά έχει ο Ορεινός Αγώνας Ναμάτων στην Κοζάνη! Στις 7 Αυγούστου, στην καρδιά του καλοκαιριού, ο αγωνιστικός ρυθμός χτυπάει κόκκινα μέσα από την υπέροχη διαδρομή των 19χλμ και 1010μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς στο Άσκιο. Μια απαιτητική ανάβαση ως τα 2111μ. και μια κατάβαση με απίστευτη θέα συνθέτουν το σκηνικό σε έναν αυθεντικό Ορεινό Αγώνα. Όλες οι εκδηλώσεις , οι τοπικές γιορτές και τα πανηγύρια στα γύρω χωριά την παραμονή του αγώνα, αφήνουν σε αθλητές και συνοδούς τις καλύτερες εντυπώσεις!

25 Σεπτεμβρίου 2011--- Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής»,

Υπάτη Λαμίας /www.natureinaction.gr

Και ο Μεγάλος Τελικός! Την τιμητική του έχει ο Μαραθώνιος «Ηρακλής» στην Οίτη στις 18 Σεπτεμβρίου που τα έχει όλα! Δύσκολα μονοπάτια, 3 κορυφές πάνω από τα 2.000μ, χωματόδρομους μέσα στο δάσος και θέα που κόβει την ανάσα προς τα βουνά της Στερεάς. 38χλμ και 2456μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς ανταμείβουν κάθε χρόνο ακόμα και τον πιο απαιτητικό δρομέα! Εδώ θα ανακηρυχτούν ο Πρωταθλητής και Πρωταθλήτρια Skyrunning 2011!!

Εδώ θα πέσει η αυλαία του 1ου Πρωταθλήματος Skyrunning, με την ευχή να δυναμώσουμε το 2012!!!

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Κάθε αγώνας του πρωταθλήματος Skyrunning δίνει ορισμένους πόντους στους αθλητές, ανάλογα με την κατάταξή τους. Το άθροισμα των πόντων αυτών, ορίζουν στο τέλος της χρονιάς τον Πρωταθλητή και την Πρωταθλήτρια Skyrunning.

1. Η βαθμολογία ορίζεται με το επίσημο σύστημα της International Skyrunning Association με τους αγώνες να δίνουν 100-88-78-72-68-66-64-62-60-58 και ανά δύο μέχρι τους 28 πόντους, ως την 25η θέση για τους άντρες και ως τη 10η για τις γυναίκες.

2. Από τους 4 αγώνες του πρωταθλήματος, για την τελική κατάταξη ο αθλητής θα πρέπει να έχει τερματίσει μέσα στις βαθμολογούμενες θέσεις σε τουλάχιστον 3 αγώνες. Εάν τερματίσει και στους 4 αγώνες, τότε θα μπορεί να «πετάξει» την χειρότερη επίδοσή του.

3. Νικητής ανακηρύσσεται ο αθλητής και η αθλήτρια που συμπληρώνουν το μεγαλύτερο άθροισμα πόντων από τις 3 καλύτερες επιδόσεις του.

4. Ο Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής», θα είναι ο τελικός της διοργάνωσης και θα επιβραβεύει με επιπλέον 50% των πόντων του πρωταθλήματος.

Έτσι αθλητής που έχει βγει 10ος στη Ζήρεια (58β.), 15ος στα Γεράνεια (48β.), 7ος στα Νάματα (64β.) και 5ος στην Οίτη( 68β.) θα έχει αθροιστικά 58+64+68 (190β.) από τις τρεις καλύτερες επιδόσεις του και 68*50%(34β.) από το 50% που προσθέτει στον τελευταίο αγώνα η Οίτη. Άρα σύνολο 224β.

Αθλητής που έχει ως χειρότερη επίδοσή του την Οίτη, μπορεί να την κρατήσει, εάν το συνολικό της άθροισμα (μαζί με το επιπλέον ήμισυ) είναι μεγαλύτερο κάποιας άλλης επίδοσής του.